به گزارش مشرق، کتاب «به توان مردم» نوشته مجید حسینزاده، شامل تجربهنگاری فعالیتهای اجتماعی مجموعههای مردمی کشور توسط مؤسسه چاپ و انتشارات دانشگاه امام حسین (ع) بهتازگی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
اینکتاب، اولیناثر از سری کتب تجربهنگاری اندیشکده بسیج و نهادهای مردمی است که در حوزه تجربهنگاری فعالیتهای مردمی فعال نوشته شده و در ۹ فصل، روایت آدم های معمولی در نقاط مختلف کشور را شامل میشود که با دست خالی اما انگیزههای سرشار، بیآنکه منتظر نهاد، سازمان یا ارگانی بمانند به شناسایی و حل مسائل و معضلات محله خود پرداختند.
عناوین اصلی اینکتاب، بهترتیب عبارتاند از:
«پیشگفتار: روایت قهرمانی آدمهای معمولی»، «فصل اول: برای کار هیچ وقت دیر نیست»، «فصل دوم: تکیهگاه مردمی»، «فصل سوم: مطالبهگری»، «فصل چهارم: حلقه وصل»، «فصل پنجم: کتاب، عضو خانواده ما است»، «فصل ششم: فرهنگ اقتصادی»، «فصل هفتم: پاتوق محلی کتابخوانها»، «فصل هشتم: خادمین پنجتن»، «فصل نهم: روحانیت در متن حاشیه» و «موخره: مقدمهای غیرعلمی بر یک مسئله علمی»
در فصل اول کتاب؛ یک تجربه مردمی جدی در فقرزدایی در شهر کرمان روایت شده که یک تجربه کاملا زنانه و نشان دهنده ظرفیتهای جدی زنان انقلاب اسلامی در حل مسائل مهم اجتماعی جامعه ایرانی است. فصل دوم، روایت یک تجربه متهورانه از جمعی از فعالان فرهنگی بندرعباس است که در یکی از بدنامترین مناطق حاشیه شهر بندرعباس در حوزههای اعتیاد، طلاق، فحشا و.... انجام گرفته است. فصل سوم هم تجربه مدیریت مطالبات مردمی در ورزنه است. تجمعات مردم ورزنه نمونهای از مطالبهگری مردمی در سال۱۳۹۲ بود که تلاش شد با حفظ اصول انقلاب اسلامی، حرف مردم را به گوش مسئولین برساند.
فصل چهارم کتاب پیشرو، تجربه فعالیتهای خیریه، در بزرگترین هیئت آبپخش است. هیئت آل یاسین در بخش آبپخش شهر بوشهر، مهمترین و مؤثرترین نهاد اجتماعی شهری است که عملا مدیریت بخش، به لحاظ اجتماعی را بر عهده دارد. سه تجربه جدی مردمی در حوزه کتاب و کتاب خوانی از سه زاویه مختلف در قم ، تهران و مشهد ، فصل های پنجم تا هفتم این کتاب را شکل دادهاند؛ تجربه اول یک پاتوق خانوادگی در مصرف کتاب است؛ تجربه دوم به حوزه مشاوره و توزیع پارتیزانی کتاب توسط یک گروه طلبه در متروی تهران می پردازد و تجربه سوم به تربیت نیرو بر اساس کتاب و کتابخوانی می پردازد. کتابخانه امیرحسین فردی، پایگاه اجتماعی است که حاصل دغدغه چند بچه حزباللهی برای فعالیت در حاشیه شهر است.
فصل هشتم کتاب مورد نظر هم درباره تجربه فعالیت خیریه بیتالمهدی در حاشیه شهر مشهد است که رویکردی جدی در تربیت نیرو و توانمندسازی مخاطبین خود دارد.
تجربه آخر هم، نشاندهنده ظرفیت حیاتی روحانیت در اصلاحگری اجتماعی است. موفقیت حجتالاسلام یحیایی در ارتقای اجتماعی محلههای آسیبدیده در سمنان، نشاندهنده آن است که هنوز روحانیت، مورد اعتماد و اعتبار مردم است و اگر روحانی بخواهد، مردم پای کار او خواهند آمد.
کتاب «به توان مردم» با ۱۹۴ صفحه چاپ شده است.